Един различен акордеон

Босоногият бунтар Венсан Пейрани (по време на концертите и лайфовете си той винаги свири бос), който отказва да приеме ограниченията, днес ни поднася един съвременен глас на акордеона.

Гледка със стая

Така се случи тази година, че лятото излезе номадско. Това не значи, че не слушахме и не откривахме нова музика или места… Днес ще отворим вратата на новото с едно от значимите имена в съвременната музика - любимият ни китарист Джулиан Лаж.

Нов стандарт от Джоузеф Тавадрос

Вълнуващите изненади това лято продължават с новия албум на Джоузеф Тавадрос “Hope in an Empty City”, който излиза от всякакви жанрове и стандарти и най-точно би могъл да бъде определен като съвременна камерна музика. 

GoGo Penguin в нов състав и с нов албум

Перфекционизмът, новите идеи и изненадващите решения са запазена марка на GoGo Penguin. Както вече сме цитирали британската преса, бандата е определяна като Radiohead в джаза.

Анджелик Киджо и Ибрахим Маалуф с “Queen of Sheba”

Звукът на вселената – изгрев и залез, звездна нощ и море. Днес слушаме музиката на Анджелик Киджо и Ибрахим Маалуф.

Истанбулската четворка

Всеки нов албум на Istanbul Sessions е предизвикателство. С годините се научихме да не съдим преди да сме чули целия албум няколко пъти. Така се случи и с последния, пети студиен албум, появил се преди седмица. На фона на цялата съвременна ситуация, четворката на Илхан Ершахин издаде албум, пълен с живот и надежда...