назад

Нови имена - Sao Paolo Panic

 

Всяка година в Бремен в края на април се провежда ежегодната джаз конференция Jazzahead! На тези срещи участват както изпълнители, така и организатори, журналисти – изобщо всички страни в процеса на случване на музиката. Именно в рамките на ежегодния Jazzahead! голяма част от съвременните джаз и етно изпълнители биват забелязани, след това стават популярни, записват, концертират.
С интерес следим концертите и представянията на нови интересни изпълнители и банди всяка година, защото те задават посоката и показват състоянието на изкуството в момента. 
Сред тазгодишните участници вниманието ни привлича сформираната в Бразилия банда Sao Paolo Panic. Музикантите от секстета са от различни държави и се запознават на предишно издание на Jazzahead!. По-късно решават да запишат общ албум и се събират през 2019 в Бразилия. Както шеговито обясняват музикантите, влизайки в студиото, в първия момент изпитват паника от предстоящата им обща работа и оттам се ражда и названието на проекта, както и на едноименния им албум. Сред започването на репетициите, обаче, всички конкретни и частни идеи се обединяват в един общ саунд. Изключителни професионалисти и успешни изпълнители, те създават топъл микс от класически бразилски ритми, фюжън и европейски нотки. Саундът е дълбок и наситен с перкусии и ударни, със специално място за любимия ни вибрафон. Днес слушаме няколко пиеси на Sao Paolo Panic и се настройваме към по-дългите и топли дни.

 

For the Greta good
Sem Ar
Misturado

 

Март 2023
Снимка ©МА

назад