назад

Пролетен вятър

 

По време на сутрешните разходки някъде на юг човек може да наблюдава събуждането на природата и живота на всяка крачка. Всеки стяга и ремонтира; цари оптимизъм, желание и очакване на топлите дни. Въпреки трагедиите и депресиите. 
Кръговратът не спира и слънцето всеки ден дарява надежда. Ранните пролетни морски дни са изпълнени с обрати и вятърът реже. Но светът блести и се радва на пролетта. 
Ανοιξη - в корена си думата, с която гърците наричат пролетта, съдържа възраждане, отваряне. И това е факт. Всички се отваряме за по-дългите дни, палитрата от цветове и усещането за ново начало, което пролетта носи.
Днешната разходка ми донесе кучешко-котешка любов, поздрави от няколко рибари и сутрешна суматоха покрай всяко място, покрай което преминах. Хората в супера бяха извадили новата реколта от градините си. От колата си рибарят по мегафона рекламира улова си – днес това са „дебели“ скариди и „дебел“ гаврос. А на улицата развълнувани ученици репетират за предстоящия парад на националния празник на 25-и март. 
После вятърът засили и всички се оставихме на красотата на развълнуваното море.
Това непредвидено гръцко хайку онагледяваме с новото парче на Че Судака (Che Sudaka) заедно с Локомондо, което е пълно с оптимизъм и очакване за лято. И неслучайно името на песента е „Трябва да накараш сърцето си да танцува“, както пее двигателят на „Локомондо“ Маркос Кумарис. 

 

Hay Que Hacer Bailar al Corazon

 

Март 2023
Снимка ©МА

 

назад