назад

Януарски находки

 

Януарските премиери продължават и през тази седмица. Днес слушаме няколко интересни нови неща в очакване на предстоящите албуми.


Началото е за последната пиеса на Дафер Юсеф “Herbie’s Dance”, която изненадва с колаборацията на световни музиканти. Компания на Юсеф правят маестро Хърби Хенкок на пианото и виртуозът Нгуен Ли на китара. Това е втори сингъл от предстоящия албум на Дафер Юсеф Street of Minarets, след появилия се в края на ноември “Ondes of Chakras”, в който участва и басистът Маркъс Милър. С нетърпение очакваме и самия албум в края на януари.


Второто интересно заглавие е пиеса от предстоящия албум на немския пианист Lambert. Слушаме "Stolper Jim", която е включена в новия албум на триото му 'All This Time', който ще излезе през март. Музика, близка като настроение до звука на EST, Gogo Penguin и Portico Quartet.

 

Завършваме с парче от току-що появилия се албум на великана Иги Поп „Every Loser”. Албум, в който Иги се връща към корените си в пънка и ни припомня силата на бунта. Проектът е организиран като едно цяло произведение, в което интерлюдии и речитативи се редуват с типично бунтарски песни. За финал слушаме "Strung Out Johnny", а целият албум е достъпен на дигиталните платформи.


Януари 2023
Снимка ©МА

назад