Цикладски репортаж

Цикладите априори са обявени за най-комерсиалната и посещавана част от гръцките морета. Това лято Цикладите ни показаха другото си, уютно лице.

Лимони
 

Всяко така наречено „извън сезонно“ пътуване до Гърция носи топлина и усещане за истинския живот. Днес споделяме кратък етюд от току-що приключилото пътуване из Евия.

Ilhan Ersahin и NUBLU - открехване на вратата в 5 албума

Тук повдигаме леко завесата и поглеждаме в палитрата от цветове и звуци на Илхан Ершахин и Нублу с два Ню-йоркски, два истанбулски и един бразилски проект...

Равноденствие

Дните на есенното равноденствие ни накараха да обърнем поглед към няколко албума от различни години и различни стилове, посветени на именно това магично време, когато денят и нощта се изравняват и пълнят света с една вълшебна енергия.

Бунтарят отшелник Мамонов 

Пьотр Мамонов - истински съвременен бунтар и поет, идеалист и циник. Дали е поет или актьор, дали е визионер или пънкар… Като всеки истински дълбок човек на изкуството, минава през крайни фази – от ъндърграунда до признанието, през реки от алкохол и наркотици до православната вяра и отшелничеството. Така до смирението и мъдростта.

Вятър в платната или новата песен на Аквариум

Всяка песен на Борис Гребеншчиков и Аквариум е главоблъсканица. Такава е и последната. След реализирането на песента, на автора се налага да обясни какво се крие зад зашифрованите имена и думи.