Една чакана среща

Първият месец от новата 2023 ще предложи на любителите на музиката в София среща с един от големите творци на нашето време – Борис Гребеншчиков.

В София този уикенд

След толкова много срещи със Снарки Пъпи и Истанбул Сешънс на Илхан Ершахин извън България, сме истински развълнувани от предстоящото им участие на софийска сцена.

60 часа в Истанбул

От многото истанбулски приключения днес си спомняме за едно в Нублу с Илхан Ершахин и Ерик Трюфа, защото музикалното преживяване беше велико и защото двата дни и нощи, прекарани тогава в Истанбул, бяха толкова наситени със случки, музика и колорит, че всичко се сля в един голям цял двудневен (и двунощен) купон. 

Istanbul Sessions като Belgrade Sessions

Ilhan Ersahin вече няколко пъти беше тема на текстове тук. Причините са много – новатор, откривател, учител. Повод за този текст е предстоящият концерт на формацията му Istanbul sessions в Белград на 1 декември тази година. Логично продължение след миналогодишния взрив в рамките на Белградския джаз фестивал, който държа публиката в зала Американа на Младежкия дом на крака повече от два часа.

На път през май, юни и юли 

Ако още не сте планирали напълно следващите три месеца, тук споделяме няколко предложения за музикални събития наоколо, на разстояние между 300 и 900 км. от София.

На път през юли

Месец юли всяка година обикновено е фестивален месец. Този юли, след повече от година прекъсване, музикалният живот се връща в руслото си с концерти на живо на открито. Нашият юли е пълен с музика.