Нов стандарт от Джоузеф Тавадрос

Вълнуващите изненади това лято продължават с новия албум на Джоузеф Тавадрос “Hope in an Empty City”, който излиза от всякакви жанрове и стандарти и най-точно би могъл да бъде определен като съвременна камерна музика. 

GoGo Penguin в нов състав и с нов албум

Перфекционизмът, новите идеи и изненадващите решения са запазена марка на GoGo Penguin. Както вече сме цитирали британската преса, бандата е определяна като Radiohead в джаза.

Анджелик Киджо и Ибрахим Маалуф с “Queen of Sheba”

Звукът на вселената – изгрев и залез, звездна нощ и море. Днес слушаме музиката на Анджелик Киджо и Ибрахим Маалуф.

Истанбулската четворка

Всеки нов албум на Istanbul Sessions е предизвикателство. С годините се научихме да не съдим преди да сме чули целия албум няколко пъти. Така се случи и с последния, пети студиен албум, появил се преди седмица. На фона на цялата съвременна ситуация, четворката на Илхан Ершахин издаде албум, пълен с живот и надежда...

Новият формат на The Bad Plus

Новият формат на The Bad Plus имаше промоция на дигиталното издание на Ню Йорк джаз фест тази година. Днес слушаме първата записана пиеса от предстоящия им албум.

Лятото идва с Diaspora Africanus

Всяко живо изпълнение на групата Diaspora Africanus е празник за сетивата и оставя неповторимо усещане за съпричастност, веселие и купон.