назад

GoGo Penguin в нов състав и с нов албум

 

Преди няколко дни излезе новото ЕР на базираната в Манчестър британска група GoGo Penguin. Това е първи техен запис с нов член на бандата – барабанистът Джон Скот се присъединява към Крис Илингуърт на пианото и Ник Блака на баса.
GoGo Penguin са едни от най-интересните имена в съвременната nu-jazz вълна и многократно са привличали вниманието на критиката и любовта на публиката. Следим развитието на групата от първите им албуми и през годините имахме късмета да ги слушаме на живо. Перфекционизмът, новите идеи и изненадващите решения са тяхна запазена марка. Както вече сме цитирали британската преса, бандата е определяна като Radiohead в джаза. Повече за групата може да видите тук и тук.

Няколко думи за новия мини албум. Всички пет пиеси са записани в студиото на Питър Гейбриъл и са вдъхновени от живота през последните две години, преминали под знака на пандемията и локдауна по целия свят. Период, който самите музиканти определят като време на раздели и събирания, на раждания и загуби – животът с всички свои лица.
Именно тази двоякост и противопоставяне на противоположности дават и заглавието на албума „Между две вълни“ (Between two waves). Животът между горе и долу, между преди и след, когато просто трябва да продължиш да го живееш, да изследваш, да откриваш новото и да продължаваш с предизвикателствата, които носи неизвестното.

Както всеки проект на GoGo Penguin, и този оставя на слушателя много място за лично размишление и интерпретиране на музиката по субективен за всеки един от нас начин.


Днес слушаме пиесата The Antidote is in the Poison 

 

Албумът е достъпен на дигиталните платформи.

 


Юли 2022
Снимка ©МА

 

назад