назад

Nublu jazz fest 2018 highlights - Now vs Now

Musicaround продължава на фестивална вълна и от Сараево виртуално се пренасяме в Ню-Йорк и клуба Nublu на Илхан Ершахин за поредното издание на Nublu jazz fest 2018. Много акценти тази година и доста широко отворена ножица – от класиците Sun Ra Arkestra и Brian Jackson, през Now vs Now и Dave Harrington до Spy from Cairo и какво ли още не…
И тъй като програмата за 7-ми ноември включва и премиера на последния албум на Jason Lindner и Now vs Now, тук продължаваме представянето на новоизлезлите есенни проекти на музикантите, които следим. Няколко думи за третия студиен албум на Now vs Now Buffering Cocoon (Jazzland recordings 2018). Линднър беше споменаван вече тук като участник в лебедовата песен на Боуи Blackstar, а също така като лидер на еклектичните Now vs Now, чиито проекти следим от доста време.
Пионери в разработването на новата музика, винаги смели и летящи през всички стилове и континенти, без да се притесняват, че ще останат неразбрани. Jason Lindner на клавишни, Panagiotis Andreou на бас и Justin Tyson на ударни.
Еклектика е думата, която доминира в оценките на критиците, пък и на слушателите. Пиеси, в които виртуозните клавишни на Линднър се смесват с източните припявания на Андреу. Създаване на един нов, глобален саунд. 
Верни се оказват думите на  Чик Кърия казани за Линднър:  „Той е музикална вселена“. Бруклинският виртуоз в компанията на Андреу и Тайсън ни изпращат отново на пътешествие из глобуса, което ще промени представите ни за новата музика.
Като логичен завършек да кажем, че албумът е продуциран и издаден от лейбъла на друг един гуру на съвременната нова музика, или така наречената jazztronica - Буге Веселтофт. 

Nublu далеч не започва и не свършва с това, следете новините.

Ноември 2018
©МА

назад