назад

Sunny Day

 

Напук на закъсняващата пролет, на юг се случват слънчеви дни. В един от тези дни небето и морето искрят, лодки порят синевата, всички ние излизаме на традиционната разходка по крайбрежната и се радваме на топлината. В такъв един ден по пътя срещам разголени хора и хора с пухенки. Туристи и местни, работници и спортисти. В морето плават новите аргонавти, натоварили туристи, които рязко се отличават със спасителните жилетки около вратовете си. Малко по навътре в залива друг съд от флотилията на новото Арго е опънал червен спинакер и някак пренася пасажерите си в ония времена. 


Точно върху ивицата пясък, която посреща вълните, са избуяли цъфнали макове, а първите кучета-плувци не се страхуват да опитат морската вода. Както и някои от местните жители, така наречените „зимни плувци“.


Всички ние, заредени с ентусиазъм от предстоящите дълги топли дни, оправяме тераси и градинки, вадим цветя и растения, торим и копаем. За да е красиво. Всяко място, обработено от човешка ръка, някак светва и заискрява. Резултатът вече е налице и околността прелива от цветове и нюанси.


А в това време местното радио, на което сме признали добрия вкус, поднася невероятен микс от затрогваща сърцето ни музика на Илхан Ершахин и Нора Джоунс от времето на „Angels“, последвано от вечната пиеса на Енио Мориконе „The Sicilian Clan“, а за финал едно от знаковите парчета на старите ни любимци Oi Va Voi

 

Април 2023
Снимка ©МА

 

назад